петък, 25 май 2012 г.

Пълнени яйца с коприва, спанак или лобода

 

Продукти

  • 4 яйца
  • 50 г масло или маргарин
  • 200 г коприва, спанак, лобода
  • сол
  • черен пипер
  • галета

Приготвяне

Копривата се сварява в малко подсолена вода. Отцежда се хубаво и се оставя да се охлади.

Твърдо сварените яйца се разрязват по дължина. Изваждат се жълтъците, стриват се и се смесват със ситно нарязаната коприва. Опитва се на сол. Върху всяка белтъчна лодка се слага по малко масло, напълват се със зелената смес, отгоре се слага пак малко масло, поръсва се с черен пипер и галета.
Леко се запичат. Сервират се топли.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар